روستای زیارت گرگان

زیارت یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان گرگان در استان گلستان ایران است.
این روستا در دهستان استرآباد جنوبی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۱۹۶۴ نفر (۴۷۸ خانوار) بوده‌است.
زیارت در ادامه جاده ناهارخوران به سوی کوهستان‌های جنوب شهر گرگان حدود ۸ کیلومتر جلوتر از ناهارخوران در دامنه کوه سفیدآب قرار دارد.
این روستا ازجانب شمال به ناهارخوران وارتفاعات خمام شهر و بند سر، از سوی جنوب به ارتفاعات پوشیده از جنگل و آبشار، ازجانب شرق به ارتفاعات خال دره و ازسوی غرب به ارتفاعات مازوکش و ادیم منتهی می شود.
روستای زیارت در دره رودخانه خاصه رود واقع شده و در دامنه آن، رود و دره گسترده شده است. فاصله کم این روستا با شهر گرگان سبب شده این روستا به یک منطقه ییلاقی وگردشگری تبدیل شود.
روستای ییلاقی زیارت به سبب مجاورت و مقاربت با منطقه ای که همیشه آب و هوای معتدلی دارد، همواره جزء یکی از مکان های طبیعی خوش آب و هوای کشورمان، مد نظر گردشگران و مسافران طبیعت بوده است. این روستای ییلاقی که در بین دو دامنه کوهستانی و جنگلی قرار گرفته در تابستانها دارای آب و هوای خنک و معتدل است و در زمستانها با بارش برف روبه رو می شود.

علت نامگذاری روستای زیارت :

علت نام‌گذاری این روستا به دلیل وجود آرامگاه امامزاده عبدالله درآن است.

جاذبه های گردشگری روستای زیارت :

از اماکن دیدنی این روستا می‌توان به آبشارهای زیبا، چشمه آبگرم، امامزاده و همچنین بافت قدیمی روستا اشاره نمود.
ارتفاعات ناهارخوران گرگان دارای دره، آبریزها و یال های زیادی است که محیط مناسبی برای علاقمندان به طبیعت و کوهپیمایان فراهم می کند. ارتفاعات غرب و جنوب غربی میدان ناهارخوران مورد استفاده کوهپیمایان و مسیر اصلی صعود آنها برای رسیدن به سفیدچشمه و ارتفاعات بالاتر است.دسترسی به این ارتفاعات ازراه پله های سنگی قدیمی و زیبای موجود در محوطه ناهارخوران امکان پذیر است.
طبق بررسی های انجام شده میانگین عمر مردم این منطقه از مردمان نواحی دیگر در ایران بالاتر است و قطعا علت این امر جز آب وهوای مناسب، استفاده از مواد غذایی جنگلی و طبیعت سالم دلیل دیگری نمی تواند داشته باشد.
این روستا به لحاظ ساخت و معماری با روستاهای دیگر شهر گرگان تفاوت های بسیاری دارد و جزء یکی از ۱۰ روستای تاریخی کشورمان است که معماری شایان توجهی داشته و از مواهب خدادادی بهره مند شده است.

آبشارهای زیارت :

آبشار زیارت یکی از جاذبه های طبیعی و شگفت انگیز روستای زیارت به شمار می رود. دو آبشار مجاور هم از ارتفاع ۱۵ متری به داخل حوضچه ای طبیعی می ریزند. برای دیدن آبشار زیبای زیارت در روستای زیارت باید در حدود ۱۵ دقیقه پیاده روی کنید.این پیاده روی در دره ای زیبا صورت می گیرد .

آبگرم زیارت :

آبگرم زیارت در حاشیه جنوبی روستا در مجاورت امامزاده عبدالله قرار دارد.
در دانشنامه گلستان نام قدیمی این آبگرم “گرماندو و گرماب” بیان شده است.
آبگرم روستای زیارت، تنها چشمه آبگرم دراستان گلستان، دارای آب زلال و صاف، فاقد مزه و بوی تند بوده و گرمای ملایم، مطبوع و آرامش بخشی دارد.
چشمه آب معدنی به چشمه ای گفته می شود که در مقابل هر یک لیتر آب، بیش از یک گرم مواد معدنی داشته باشد. خواص درمانی آبهای معدنی ناشی از وجود همین مواد معدنی غنی است. اکثر چشمه های آبگرم به دلیل دمای بالا قدرت انحلال زیادی داشته و در نتیجه مواد معدنی آنها به بیش از یک گرم در لیتر می رسد و به همین علت اکثر چشمه های آب گرم، آب معدنی هم هستند.
این مواد معدنی و مغنی چشمه های آب گرم برای درمان انواع درد های عضلانی، مفاصل و بیماریهای پوستی بسیار مفید واقع می شوند و علاوه بر این خواص درمانی، آرام بخش بودن آبشان هدیه بی نظیر دیگری است که طبیعت با سخاوت به ما داده است.
چشمه آبگرم زیارت دربین حدود ۷۰ چشمه این محدوده، از پرآب ترین آنهاست. این آبگرم مطبوع دارای چهارمظهر و چهار خروجی است که به فاصله حدود ده تا بیست متر از همدیگر قرار گرفته اند.
مظهراول این چشمه، زیرتخته سنگی واقع شده که روی آن کتیبه کوچکی (در ابعاد ۱۵*۲۰سانتیمتر) دیده می شود و بر روی آن به خط عربی تاریخ “۱۰۳۵” حک شده است.
مظهر دوم به فاصله ۲۰متر در جنوب مظهراول قرار دارد و دو مظهر دیگر، هر یک به فاصله ۱۰ الی ۱۵متر از زیر بدنه تراشه طبیعی جاری هستند.

راه رسیدن به روستای زیارت :

راه دسترسی به روستا از داخل شهرگرگان و از طریق بلواری مقدور است که در انتها به میدان ناهارخوران ختم می شود و پس از آن جاده پرپیچ و خم روستای تفریحی و ییلاقی زیارت در دل جنگل سر به فلک کشیده آغاز می شود.

توضیحات تکمیلی :

از اواخر مهر هوای روستای زیارت رو به سردی میگراید، بهترین فصل برای بازدید این منطقه زیبا اواسط بهار تا اواخر مهرماه است.