بخش دوم مطلب دانشگاه تهران – سردر دانشگاه تهران – ورودی دانشگاه تهران – طراح سردر دانشگاه تهران – آرم دانشگاه تهران – لوگوی دانشگاه تهران – برند دانشگاه تهران – رتبه دانشگاه تهران در جهان – بهترین دانشگاه ایران – برترین دانشگاه ایران – قدیمی ترین دانشگاه ایران – رتبه دانشگاه های ایران در جهان – رتبه دانشگاه های ایران – کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران – مسجد دانشگاه تهران – داخل دانشگاه تهران – درباره دانشگاه تهران – پلان مسجد دانشگاه تهران
سردر دانشگاه تهران – ورودی دانشگاه تهران :
سردر دانشگاه تهران امروزه تبدیل به نمادی از چهرهٔ آکادمیک و آموزش عالی ایران شده است. همچنین سردر دانشگاه تهران به عنوان یک اثر ملی سالهاست که پشت اسکناس پانصد ریالی خودنمایی میکند و فراتر از یک نماد دانشگاهی در ذهن همهٔ مردم به عنوان یکی از نمادهای شهر تهران و حتی ایران مطرح شده است. به تازگی هم تصویری از این سردر بر پشت اسکناسهای پنجاه هزار ریالی درج شده است. این اثر در ۱۸ آبان ۱۳۷۸ به شماره ۲۴۴۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. سردر دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۸ برای نخستین بار شسته شد.
طراح سردر دانشگاه تهران :
سر در اصلی دانشگاه تهران در سالهای ۱۳۴۵–۱۳۴۶ خورشیدی بر پایه طرحی از کوروش فرزامی، یکی از دانشجویان دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و از شاگردان استاد هوشنگ سیحون ساخته شد. محاسب این طرح سیمون سرکیسیان بود. ساخت آن را شرکتی ایرانی به نام شرکت آرمه به پایان برد.
مفهوم و نمادشناسی سردر دانشگاه تهران – کانسپت سردر دانشگاه تهران :
به باور برخی مفهوم سردر دانشگاه تهران تصویر خیالی از بالهای دو پرندهای است که برای اوج گرفتن و برخاستن از زمین آنها را گشودهاند. در واقع علم و دانش به دو بال همانند شده اند.
همچنین به باور برخی دیگر سردر نمادی از کتابی باز و گشوده در برابر دیدگان بوده که نشانگر ارزش خواندن، آموزش و پژوهش است.
لوگوی دانشگاه تهران – آرم دانشگاه تهران :
آرم دانشگاه تهران توسط استاد محسن مقدم از بنیانگذاران دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران و استاد ممتاز این دانشگاه طراحی شده است. استاد مقدم در سال ۱۲۷۹ خورشیدی متولد شده و در سال ۱۳۶۶ خورشیدی از دنیا رفت.
آرم دانشگاه تهران تقلیدی از یک گچبری دوره ساسانی در تیسفون است که یک نمونه از آن در موزه ایران باستان وجود دارد. وسط دو بال در آرم دانشگاه به خط پهلوی کلمه ای نوشته شده که می گویند به معنای “فزونی” است. استاد مقدم سعی کرده کلمه دانشگاه تهران را نیز با همین فونت طراحی کند.
برند دانشگاه تهران – درباره دانشگاه تهران :
برند دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۲ در دهمین جشنواره ملی قهرمانان صنعت ایران به عنوان یکی از ۱۰۰ برند برتر ایران شناخته شد.
رتبه دانشگاه تهران در جهان :
دانشگاه تهران (بدون احتساب دانشگاه علوم پزشکی) در سال ۲۰۰۹ در رتبهبندی SCImago که بر اساس تعداد مقالات علمی موسسات تحقیقاتی دولتی و آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در دیتابیس Scopus از انتشارات Elsevier بدست آمده در رتبه ۳۰۸ جهان قرار داشت.
براساس نظام رتبهبندی بینالمللی دانشگاهی شانگهای، در رتبهبندی دانشگاههای جهان در سال ۲۰۱۴، دانشگاه تهران رتبه۵۶۶را بین دانشگاههای برتر جهان کسب کرد. در سال ۲۰۱۵ نیز در نظام رتبه بندی شانگهای این دانشگاه در رتبه ۳۰۰–۲۰۱ و در رشتههای فنی و مهندسی نیز در رتبه ۷۵–۵۱ و در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفت.
برترین دانشگاه ایران – بهترین دانشگاه ایران :
براساس جدیدترین رتبه بندی دانشگاههای دنیا در ژوئیه سال ۲۰۱۱ و بر اساس وب سنجی، دانشگاه تهران بهترین دانشگاه ایران میباشد.
قدیمی ترین دانشگاه ایران :
دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳ خورشیدی بنا شده و از لحاظ سابقه قدیمی ترین دانشگاه ایران محسوب می شود. البته در گذشته های دور دانشگاه هایی در ایران باستان وجود داشته، ولی دانشگاه تهران اولین دانشگاه مدرن و امروزی ایران می باشد.
رتبه دانشگاه های ایران – رتبه دانشگاه های ایران در جهان :
دانشگاه های ایران در رتبه های جهانی جایگاه های خوبی داشته و از اعتبار مناسبی برخوردار هستند. برای اینکه از رتبه دانشگاه های ایران در جهان مطلع شوید می توانید از طریق لینک زیر رنکینگ و رتبه دانشگاه مورد نظر خود را بررسی نمایید :
رتبه دانشگاه های ایران در جهان
بزرگترین دانشگاه خاورمیانه :
بر اساس بررسی صورت گرفته در سال ۲۰۰۹ میلادی این دانشگاه در تمام خاورمیانه پس از چهار دانشگاه اسرائیلی در رتبه پنجم قرار داشت.
کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران :
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، بزرگترین کتابخانه دانشگاهی ایران و یکی از غنیترین مجموعههای فرهنگی و آموزشی کشور است. اساس کتابخانه مرکزی در سال ۱۳۲۸ با مجموعه اهدایی محمد مشکوه، از استاد دانشگاه تهران، نهاده شد. وی مجموعه نفیس کتابهای خطی خود را که بالغ بر ۱۳۲۹ جلد بود، به دانشگاه تهران اهدا کرد. هدف او از این کار بنیان نهادن کتابخانهای مرکزی در دانشگاه تهران بود تا به جمعآوری کتابهای خطی بپردازد. در سال ۱۹۷۱ میلادی ساختمان جدید کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران با طراحی عبدالعزیز فرمانفرمایان گشوده شد که امروزه حاوی ۷۰۰٬۰۰۰ جلد کتاب و ۱۸۰۰ نشریه از سراسر جهان میباشد. هر دانشکده به طور جداگانه و همچنین اکثر گروهها دارای کتابخانهٔ تخصصی میباشند.
آدرس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران:
کتابخانه مرکزی جنب میدان اصلی محوطه دانشگاه تهران و ضلع شمال فضای سرپوشیده نمازجمعه و جنوب مسجد دانشگاه واقع است. برای رفتن به کتابخانه مرکزی درب ورودی خیابان ۱۶ آذر واقع در غرب دانشگاه نزدیکترین مسیر است.
سایت کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران :
علاقمندان برای اطلاعات هر چه بیشتر در مورد کتابخانه مرکزی دانشگاه می توانند از طریق لینک زیر به سایت کتابخانه مرکزی مراجعه نمایند :
سایت کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران
مسجد دانشگاه تهران :
مسجد دانشگاه تهران از نخستین مساجد با طراحی مدرن در شهر تهران است که به وسیله عبدالعزیز فرمانفرماییان طراحی و در تاریخ ۲۲ مهر ۱۳۴۵ با حضور ایوب خان، رئیسجمهور پاکستان، افتتاح گردید.
آدرس مسجد دانشگاه تهران :
مسجد دانشگاه در ضلع شمال غرب میدان اصلی محوطه دانشگاه و روبروی دانشگاه علوم و کتابخانه مرکزی قرار دارد.
معماری مسجد دانشگاه تهران – پلان مسجد دانشگاه تهران :
معماری مسجد دانشگاه تهران ترکیبی از معماری سنتی ایرانی و معماری مدرن می باشد. مسجد دانشگاه تهران در فضایی به وسعت ۱۸۰۰ مترمربع ساخته شده که ۹۰۰ مترمربع به شبستان و ۹۰۰ مترمربع نیز به صحن مسجد اختصاص یافته است.
زیر سازی بنا از سنگ داغون اصفهان و بتون مسلح و دارای گنبدی به شکل عدسی است که پایههای آن را ستونهای مورب از بدنه اصلی ساختمان جدا کرده است. ستونها و فلکه دور گنبد و شبکههای طبقه اول از کاشی معرق و توسط استادان کاشیساز اصفهانی تراشیده و نصب شده است. کتیبههای شبستان نیز به همین شیوه از زمینه یک رنگ ساخته شده است.