پارک قیطریه تهران

بوستان قیطریه در خیابان قیطریه، نرسیده به میدان پیروز، جنب خیابان روشنگر واقع است. این پارک ۱۲۲ هزار و ۲۰۶ مترمربع مساحت دارد و از بوستان‌هایی است که نقش بسزایی در تغییر آب و هوای منطقه دارد و همچنین به عنوان زیستگاه پرندگان نیز محسوب می‌شود. فضای گل‌ کاری و چمن‌کاری آن در کنار انبوه درختان قدیمی جلوه خاصی به آن داده است. استخر بوستان به شکل هندسی نامنظم است. به دلیل راه‌های متعدد و تودرتو، این بوستان محل مناسبی برای ورزشهای مختلف فراهم آورده است.
این بوستان در شمال بزرگراه صدر و انتهای خیابان قیطریه واقع است و از شمال به فرمانیه، از جنوب به میدان پیروز و بزرگراه صدر، از شرق به چیذر و از غرب به قیطریه و شریعتی محدود می‌شود.
این بوستان قبلا بصورت باغ شخصی بوده است و حدود ۱۶۰ سال پیش در زمان اتابک اعظم توسط فردی به نام صارم الدوله احداث شده است. این باغ اربابی که در ده قیطریه واقع بود پس از صارم الدوله به همسر وی و سپس به نوه ایشان رسید. در سال ۱۳۵۲ پس از اینکه قسمتی از باغ در محدوده شهری قرار گرفت، توسط شهرداری تهران به بوستان تبدیل شد و در سال ۱۳۷۲ نیز مابقی محدوده شخصی صارم الدوله توسط شهرداری خریداری و به سطح بوستان اضافه شد.
بوستان قیطریه در گذشته باغی متعلق به خواهر تنی ناصرالدین شاه قاجار بوده و به روایت تاریخ میرزا تقی خان امیر کبیر ساختمانی که اکنون محل فرهنگسرا و کتابخانه پارک می باشد و در ضلع شمال غربی پارک واقع شده است را در آن احداث نمود.
فرهنگسرای ملل از سال ۱۳۷۳ در این بوستان شروع به کار کرده و فعالیت‌های آموزشی و هنری مختلف را در خود جای داده و به مرکزی فرهنگی با امکانات کتابخانه و کلاس‌های آموزشی برای ساکنان قیطریه تبدیل شده است. در نگارخانه ملل یا امیرکبیر نمایشگاه‌های خارجی و داخلی برگزار می‌شود که هدف از آن ارتباط با هنرمندان و نمایش آثار آنهاست.

پوشش گیاهی بوستان قیطریه :

اقاقیا، بلوط، نارون، گردو، داغداغان، افرا، توت، سرونقره ای، کاج تهران، بیدمجنون، چنار، صنوبر، کاج مشهد، ماکنولیا، سدروس، نوئل، سرولاوسون و درخچه هایی نظیر زالزالک، نرگس درختی، زرشک، سوداغ، بوداغ و گز از گونه های گیاهی موجود در بوستان قیطریه است.

امکانات رفاهی پارک قیطریه :

فرهنگسرای ملل، نگارخانه، کتابخانه، نمازخانه، برکه، زمین بازی، مخزن ذخیره آب، تیچراسکیت و سرویس بهداشتی از امکانات بوستان قیطریه است.