استان مرکزی,گردشگری اراک,حمام چهارفصل اراک,موزه چهارفصل اراک,حمام چهارفصل,موزه چهارفصل,آدرس حمام چهارفصل اراک,حمام چهارفصل اراک کجاست,آدرس موزه چهارفصل اراک,موزه چهارفصل اراک کجاست,بناهای تاریخی اراک,حمام اراک,موزه های اراک
یکی از جاذبه های گردشگری شهر اراک حمام چهار فصل می باشد. این بنای تاریخی توسط حاج محمدابراهیم خوانساری در زمان احمد شاه قاجار ساخته شده است. این حمام تاریخی در ضلع شرقی خیابان شاهپور قدیم و خیابان دکتر بهشتی ( عباسآباد ) فعلی، حد فاصل میدان هفت تیر و میدان شهدا اراک واقع است.
حمام چهار فصل اراک که در حال حاضر تبدیل به گنجینه شده است تنها حمام کشور می باشد که در آن قسمتی مجزا برای اقلیت های مذهبی وجود دارد. علت ساخت این قسمت توسط حاج محمدابراهیم خوانساری ، دیدن شستشوی طفلی کوچک توسط مادری یهودی در فصل زمستان بوده است. وی وقتی علت را جویا شد دریافت که یهودیان حق استفاده از حمام عمومی را ندارند، بنابراین تصمیم به ساخت حمامی برای اقلیت ها در مجاورت حمام عمومی شهر گرفت.
علت نامگذاری حمام چهار فصل اراک :
وجود نقاشی ها و نگاره هایی از چهار فصل سال که در چهار گوشه این حمام وجود دارد، علت نامگذاری این حمام بوده است. کاشی هفت رنگی، کاشی معرق و کاشی معقلی از مهمترین تزیین های بکار گرفته شده در حمام است. این طرحها که بسیار هنرمندانه کاشی کاری و اجرا شده اند دارای نقشهای بسیار زیبای انسان، حیوان و گیاهان مختلف است.
موزه آثار تاریخی حمام چهار فصل اراک :
بنای تاریخی حمام چهار فصل اراک که هم اکنون به عنوان موزه آثار تاریخی کاربرد دارد. در حال حاضر از مجموعه مساحت ۱۶۰۰ متری این بنا ۹۰۰۰ مترمربع آن که شامل سربینه مردانه و گرمخانه است بازسازی شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است که بخش رخت کن مردانه و هشتی بین گرمخانه و رخت کن به موزه مردم شناسی تبدیل شده است. اشیا به نمایش گذاشته شده در این موزه دیدنی مربوط به دوران قبل و بعد از اسلام بوده و اشیا این بخش شامل ابزار و وسایل روشنایی، قهوه خانه، وسایل حمام، اسناد و قباله ها و قرآن های خطی است. هنرهای سنتی مانند کارگاه گیوه کشی و فرش بافی نیز بخشی از این مکان را به خود اختصاص داده است.
این جاذبه تاریخی در خیابان شهید دکتر بهشتی اراک واقع شده و در تاریخ ۱۰ آبان ۱۳۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۳۳۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است./n